Evenimente

Între

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA Mediaş informează investitorii ca în data de 26 februarie 2008 a avut loc la Bucureşti, prima întâlnire între managementul companiei şi cei peste 30 de analişti financiari participanţi, reprezentanţi ai unor importante instituţii financiar-bancare şi fonduri de investiţii.

SNTGN TRANSGAZ SA Mediaş informează pe toţi cei interesaţi, că în conformitate cu calendarul de comunicare financiară cu BVB, în data de 7 mai 2008, s-a desfăşurat la HOTEL HOWARD JOHNSON, sala COLORADO, întâlnirea dintre reprezentanţii managementului companiei şi analiştii de la diverse instituţii de servicii financiare şi bancare.
Documente atasate:

SNTGN TRANSGAZ SA Mediaş a organizat în data de 23 ianuarie 2009, în parteneriat cu Bursa de Valori Bucureşti evenimentul "Transgaz - Primul an la Bursa de Valori Bucureşti", eveniment ce a marcat aniversarea primului an de la admiterea la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de BVB, a acţiunilor Transgaz.

Asociatia Analistilor Tehnici din Romania in parteneriat cu Transgaz S.A. organizeaza la Sighişoara in perioada 22-24 mai 2009 a 2-a Conferinta Internationala de Analiza Tehnica. Si in acest an, subiectul va fi unul de actualitate si realism pentru oricare actor al pietelor financiare/de capital: Black Swans vs. White Swans: Cum Poate Preveni Analiza Tehnica Dezastrele Financiare.

100 de ani de istorie a gazului românesc. Un secol de supremaţie şi forţă – acesta este sloganul sub care se desfăşoară evenimentul Romgaz 100 de ani, în perioada 23-25 aprilie, la Mediaş, în centrul industriei gazelor naturale. 
S.N.G.N. Romgaz SA şi S.N.T.G.N. Transgaz SA marchează împlinirea a 100 de ani de la prima extracţie de gaz natural din România printr-un eveniment special, dedicat întregii industrii de profil. La acest eveniment şi-au anunţat prezenţa oficialităţi interne şi internaţionale, numeroase personalităţi din rândul autorităţilor centrale şi locale, precum şi reprezentanţi ai colaboratorilor din domeniu ale celor două companii.

În data de 10 septembrie 2009 companiile SNTGN TRANSGAZ SA şi SNGN ROMGAZ SA au organizat la Mediaş masa rotundă cu tema “Dezvoltarea durabilă a sistemului energetic naţional şi asigurarea securităţii în alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale". Înscriindu-se în calendarul evenimentelor aniversare ale Zilei Gazistului, această masă rotundă s-a bucurat atât de prezenţa conducerii celor două companii naţionale cât şi de prezenţa reprezentanţilor Ministerului Economiei, ai partenerilor de dialog social şi cei ai mass-mediei naţionale şi locale. Tema evenimentului şi dezbaterile ce au avut loc, au subliniat direcţiile de dezvoltare şi investiţiile programate de cele două mari companii gaziere în contextul dezvoltării durabile a sectorului energetic naţional şi creşterii siguranţei energetice a României.

In contextul economic actual, cand este tot mai vizibila schimbarea de tonalitate in viziunea analistilor de la pesimism si ingrijorare catre optimism si incredere, Bursa de Valori Bucuresti a organizat o prima conferinta din acest an a pietei de capital, avand ca tema “BVB – succesul finantarii pentru dezvoltare”. Avand in vedere implinirea de catre SNTGN Transgaz SA a doi ani de la listarea pe BVB, compania a fost invitata sa prezinte povestea de succes a IPO-ului derulat

Deschiderea sedintei de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti din data de 16 februarie 2010 a fost oficiata de catre doamna Elisabeta Ghidiu, Director Directia Strategie, Piata de Capital, Comunicare si Relatii Corporative, Transgaz. Evenimentul a avut loc în cadrul programului BVB de promovare a pietei bursiere sub denumirea Personalitati deschid Bursa, cu ocazia celebrarii a 2 ani de la începerea tranzactionarii actiunilor Transgaz la Bursa de Valori Bucuresti. Gazdele evenimentului au fost domnul Alin Barbu, director general adjunct BVB, alaturi de doamna Ileana Botez, Director Comunicare si Marketing BVB. 
“În numele Consiliului de Administratie, al executivului Transgaz, va multumim pentru onoarea de a fi astazi prezenti la oficierea momentului de deschidere al sedintei de tranzactionare. Apreciem ca prezenta noastra la BVB, la 2 ani de la listare, ne-a adus un plus de transparenta în activitate si, cu atât mai mult, o responsabilitate majora. Cred ca reprezentantii factorilor de decizie la nivel national trebuie sa aiba în vedere ca acele strategii de dezvoltare ale economiei nationale sa accentueze rolul pe care Bursa de Valori Bucuresti îl are, nu doar ca mecanism de finantare, ci si ca motor al integrarii economice. BVB este un partener de încredere, demn de luat în seama când se pune problema asigurarii finantarii activitatilor companiei. Am certitudinea ca prin eforturile conjugate ale emitentilor si ale conducerii BVB putem sustine dezvoltarea pietei de capital românesti.” a declarat doamna Elisabeta Ghidiu. Deschiderea sedintei de tranzactionare a fost urmata de o conferinta de presa.
Inregistrare audio eveniment

Dacă la data de 24 ianuarie 2011, istoria României marchează împlinirea a 152 de ani de la unirea Moldovei cu Ţara Românească, istoria TRANSGAZ marchează la aceeaşi dată, împlinirea a 3 ani de la admiterea la tranzacţionare a acţiunilor sale pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti. SNTGN TRANSGAZ SA Mediaş este cea de a doua mare companie cu capital majoritar de stat din sectorul energetic care în baza Hotărârii Guvernului nr.1329/2004 modificată prin HG nr.708/2005 a promovat o ofertă publică iniţială primară de vânzare acţiuni, reprezentând 10% din capitalul social majorat. Lansat în primăvara anului 2007, procesul de pregătire şi derulare a privatizării prin ofertă publică iniţială primară de vânzare acţiuni, a 10% din capitalul social majorat al TRANSGAZ s-a finalizat în ianuarie 2008 fiind încununat de un succes remarcabil, succes ce a scris istorie pe piaţa de capital din România prin cele trei premiere înregistrate:

  • cea mai mare valoare a acţiunilor puse în vânzare- aprox.65 mil.euro;
  • cel mai ridicat grad de suprasubscriere a unei oferte publice - peste 28 de ori;
  • prima oferta publică căreia i-a fost ataşat un nou instrument financiar numit"drepturi de alocare".

In urmă cu 3 ani, la 24 ianuarie 2008, când clopoţelul anunţa la BVB deschiderea şedinţei de tranzacţionare din acea zi, aveam să trăim cu toţii deopotrivă, acţionari, manageri şi salariaţi, intermediar şi instituţii ale pieţei de capital, un sentiment al reuşitei, când sub simbolul TGN, a început tranzacţionarea pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti a acţiunilor operatorului tehnic al Sistemului Naţional de Transport gaze naturale -TRANSGAZ Mediaş. ...

Din iniţiativa MINISTERULUI ECONOMIEI, COMERŢULUI ŞI MEDIULUI DE AFACERI, în zilele de 15 şi 16 aprilie 2011, Transgaz a organizat, în colaborare cu Transelectrica şi Teletrans, simpozionul cu tema "Protecţia infrastructurii critice energetice - Interdependenţe şi dependenţe energetice-comunicaţii". 
Problematica infrastructurii critice, preocupările privind definirea şi asigurarea protecţiei acestora în sectorul energetic, în accepţiunea comunitară, trebuie să se regăsească punctual în programele agenţilor economici de interes naţional. 
De asemenea, prin prisma interdependenţei dintre subsectoarele energetice, respectiv, "electricitate" şi "gaze", pe de o parte, precum şi în relaţia producător-transportator-distribuitor (utilizator) pe de altă parte, simpozionul reprezintă un început pentru instituirea unui sistem eficient de conlucrare şi comunicare între actorii din piaţa energetică naţională şi comunitară precum şi modalităţi de abordare şi de rezolvare, cu mai mare operativitate a problemelor care pot să apară. ...