Conducta Arad - Szeged

Informaţii privind utlizatorii de reţea din România cu privire la rezervarea de capacitate pe termen lung pentru conducta de interconectare Szeged - Arad

Anunt, 15.10.2010

SNTGN TRANSGAZ SA Medias informeaza pe toti cei interesati ca in data de 14.10.2010 a avut loc la Csanadpalota Ungaria, inaugurarea oficiala a Conductei de interconectare Szeged-Arad in prezenta comisarului european pentru energie, Gunther Oettinger.

Documente ataşate:

Anunt, 02.02.2009

Procedura de rezervare de capacitate pe termen lung in SNT cu punct de intrare Csanadpalota/Ungaria – Nadlac/România lansata in data de 08.12.2008 s-a incheiat cu succes, capacitatea rezervata insumand 140662 mc/h. 
Au fost inregistrate 4 oferte, toate intrunind termenii si conditiile procedurii. Companiile ofertante sunt: EON Gaz Romania, Distrigaz Sud SA, Petrom Gas SRL si MOL Energy Trade Ltd.    

Documente ataşate:

Anunt, 04.12.2008

Va facem cunoscut faptul ca Procedura de rezervare de capacitate pe termen lung in SNT cu punct de intrare Csanadpalota/Ungaria – Nadlac/România se reia incepand cu data de 08.12.2008, pentru rezervarea capacitatii de 70000 mc/h, reprezentand diferenta pana la concurenta capacitatii minime necesara a fi rezervata. Calendarul procedurii de rezervare va fi afisat pe site, sectiunea “conducta Szeged –Arad”.

Companiile care au solicitat rezervare de capacitate pana la data 14.11.2008 se pot prezenta la sediul Transgaz SA Medias in vederea  semnarii Acordului preliminar pentru  rezervare de capacitate pe termen lung in SNT, punct de intrare Csanadpalota/Ungaria – Nadlac/România.   

Documente ataşate:

Anunt, 14.11.2008

Avand in vedere incheierea fara succes a Procedurii de rezervare de capacitate pe termen lung in SNT cu punct de intrare Csanadpalota/Ungaria – Nadlac/România, in sensul ca din capacitatea minima necesar a fi fost rezervata s-a solicitat rezervarea doar pentru 64% din aceasta,  facem cunoscut faptul ca Transgaz SA v-a relua aceasta Procedura la o data ce v-a fi anuntata. De asemenea Transgaz SA v-a publica pe site informatii utile in legatura cu modificarea intregului calendar de alocare a capacitatii pe teritoriul Romaniei.

Pana la data de 14.11.2008 s-au inregistrat 3 oferte, toate intrunind termenii si conditiile Procedurii. Solicitarea de rezervare a capacitatii pe termen lung insumeaza  90662 mc/h, companiile ofertante fiind urmatoarele: 
1.EON Gaz Romania SA
2.Distrigaz Sud SA
3.Petrom Gas SRL  

Documente ataşate:

Anunt, 17.10.2008

Urmare solicitarii unora dintre utilizatorii de retea interesati pentru rezervarea de capacitate transport gaze naturale pe termen lung pe conducta de interconectare Szeged –Arad, facem cunoscut faptul ca  Procedura de rezervare de capacitate pe termen lung in SNT cu punct de intrare Csanadpalota/Ungaria -  Nadlac/Romania, se prelungeste pana la data de 20 noiembrie 2008. Calendarul Procedurii de rezervare se modifica in consecinta si va fi afisat pe site, sectiunea ”Conducta Szeged-Arad”.

În urma comunicării primite de la FGSZ Ltd. cu privire la Procedura de Sezon Deschis 2 lansată în data de 12 septembrie 2008 pentru vânzarea a maximum 90% din capacitatea de transport gaze naturale a conductei de interconectare Szeged – Arad, facem cunoscut faptul că Procedura de Sezon Deschis 2 a fost declarată de către FGSZ Ltd. ca fiind încheiată cu succes.

La momentul închiderii s-au înregistrat cinci oferte, toate întrunind termenii şi condiţiile procedurii. Solicitarea de rezervare a capacităţii pe termen lung pentru punctul de frontieră de la Csanadpalota însumează 160.662 m3/h.

Documente ataşate:

În urma comunicării primite de la FGSZ Ltd. vă informăm că partea ungară a încheiat în data de 30 septembrie 2008 Contractul de Construcţie. Prin acest contract Contractorul ungar se obligă să finalizeze construcţia secţiunii ungare a conductei de interconectare Arad - Szeged până pe data de 15 decembrie 2009.