Interconectare Bulgaria - Romania

INTERCONECTARE BULGARIA – ROMÂNIA, PE DIRECTIA GIURGIU – RUSSE

  

                                       

 

STADIUL ACTUAL AL PROIECTULUI

TRANSGAZ S.A., a finalizat lucrările de construcție aferente segmentului terestru al interconectării, respectiv Conducta situată între Stația de Măsurare Gaze (S.M.G.) - Giurgiu şi punctul de subtraversare al Dunării de pe ţărmul Românesc cât și Stația de Măsurare Gaze Giurgiu. 

                    

( Imagini din timpul lucrărilor la segmentul Conductei terestre )

Stația de Măsurare Gaze Giurgiu, dotată cu echipamente si tehnologie de măsurare de ultimă generație, vine în întâmpinarea consolidării strategiei energetice europene de interconectare a rețelelor energetice de transport dintre statele membre U.E., prin asigurarea măsurării fluxurilor bidirecționale de gaze dintre România și Bulgaria.

                   

( Sistemul de filtrare, Gări de Primire / Lansare PIG în SMG Giurgiu )

                   

( Instalații tehnologice SMG Giurgiu )

Segmentul de subtraversare a Dunării este obiectul cooperarii celor două companii TRANSGAZ și BULGARTRANSGAZ, lucrările comune de subtraversare a fluviului Dunărea, fiind în derulare, punerea în funcțiune urmând a fi în concordanță cu termenul de valabilitate al Programului de co-finanțare al C.E.

                   

 ( Imagini ale echipamentelor pentru Forajul Orizontal Dirijat H.D.D.)

                    

Lucrările de subtraversare a Dunării, se efectuează utilizându-se tehnologia HDD (Horizontal Directional Drilling) – Foraj Orizontal Dirijat, supravegherea acestora fiind făcută de cele mai performante firme la nivel mondial, în domeniu.

Actual stage for the Interconnection between the ROMANIAN and the BULGARIAN Gas Transmission Systems Project implemented by TRANSGAZ – Romania & BULGARTRANSGAZ - Bulgaria